smallebanner-tulpen.jpg

Nieuws

Flyer ede viert de jeugd

Samen met Ede viert organiseren we op zaterdag 13 mei a.s. een te gek event voor (pleeg)kinderen uit een gezinshuis.

Voor slechts € 15,00 bezorg je één kind een fantastische middag!

Help je mee? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een appje naar 0615475020.

Donderdag 20 april 2023 organiseert JCI Ede weer een Pubquiz!
Dit keer bij Biercafé Substitute op het Museumplein in Ede.

Inloop: 19:00
Start quiz: 20:00

Save the date: de volgende pubquiz vind plaats op 9 november 2023!

Erelid, dat wordt je niet zomaar.
Afgelopen 7 januari was het wel zover voor onze Bram, die tijdens de nieuwjaarsborrel de titel erelid in ontvangst mocht nemen.
Bram heeft zich jarenlang onuitputtelijk ingezet voor JCI Ede, dus de titel is helemaal terecht.

Insiders zullen Bram vast wel eens gehoord hebben over de witte boterhammen waar dan een spel mee gedaan zou moeten worden.
Vele avonden hebben we hard gelachen om dit spel en de uitleg ervan.
Bram stond (en staat) binnen JCI Ede bekend als een échte verbinder.
Om ervoor te zorgen dat deze belangrijke taak niet verloren gaat, heeft Bram een award aan JCI Ede geschonken om degene te belonen die dat jaar een verbindende factor was voor de kamer.

De eerste winnaar van "De JCI Ede Witte Boterham Award" is Jantine geworden, die afgelopen jaar een belangrijke verbinder was binnen de kamer.
Aan het bestuur van 2023 om volgende nieuwjaarsborrel de award aan iemand anders toe te kennen.

We bedanken Bram voor zijn inzet en hopen hem nog vaak te zien tijdens onze evenementen!

Op 13 oktober 2022 organiseerde JCI Ede voor de derde keer een College Tour. Dit jaar was Esther Vergeer te gast. Esther vertelde over topsportverleden en haar werkzaamheden als Chef de Mission bij de Paralympische Spelen, maar was ook openhartig over haar privéleven. Esther werd geïnterviewd door sportcommentator Krijn Schuitemaker die ook de prachtige achtergrondbeelden had verzorgd. Uiteraard was er veel gelegenheid voor het stellen van vragen door de bezoekers en daarvan werd ook volop gebruik gemaakt.

Het interactieve gesprek vond plaats in de collegezaal van de CHE en aan het einde van avond kon een mooie cheque van € 5.500 worden uitgereikt aan de Esther Vergeer Foundation. Van de opbrengst zal in ieder geval een ballonkanon worden aangeschaft voor de rolstoeltennissers van Keltenwoud in Bennekom.

De avond werd mogelijk gemaakt door diverse sponsoren en de hoofdsponsoren Stargroup B.V. en NH1816 Verzekeringen.

Na afloop van het interview was er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Wij kijken terug op een inspirerende avond!

JCI ede organiseert pubquiz bij cafe 100

Op donderdagavond 24 november organiseert JCI Ede weer een pubquiz!
Bestel nu jouw tafel (plaats voor 5 man) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op fantastische prijzen.
Een tafel kost € 50,00 en je bent welkom vanaf 19:30 bij Cafe 100 aan de Grotestraat 100 in Ede.

Tot dan!

 

Dit jaar was een bijzonder 24H, de commissie heeft namelijk niet alleen de taak gekregen om een mooie dag weg te organiseren, maar er moest ook een "toonaangevend" bedrijfsbezoek aan vooraf gaan.
Toonaangevend was het zeker, we waren op bezoek bij TATA Steel in IJmuidgen.
Hier hebben we gezien hoe de op 1 na schoonste staalfabriek ter wereld haar staal produceert en wat haar ambities zijn om dit helemaal CO2 neutraal te doen.

Hierna zijn we met z'n allen gezellig Alkmaar ingedoken, waar we na een goed diner het uitgaansleven onveilig hebben gemaakt.
We kwamen hier toevallig nog een lid tegen van JCI Heerhugowaard, waar we even een biertje mee hebben gedronken.

De volgende dag hebben we een prachtige rondvaart gehad door Almaar.
Op deze manier hebben we veel historische gebouwen in de stad gezien, we moesten alleen goed oppassen voor de wat lage bruggen...
Een rondleiding door het kaasmuseum verder was het tijd voor een lunch en een workshop waarbij we met onze leden een aantal scherpe stellingen hebben besproken.

We kijken terug op een verbindend 24H, die ons weer helemaal opgeladen heeft voor het komende jaar.

JCI Ede bij NC Utrecht

Vier van ons zijn afgelopen weekend bij het NC 2022 geweest in Utrecht; Me Stadsie Zonder Muren.
Het NC staat voor Nationaal Conventie, waarbij een paar honderd leden vanuit heel Nederland afreizen naar in dit geval Utrecht om trainingen en workshops te volgen.
Het is de plek waar je samen met andere JCI Nederland leden een weekend doorbrengt om te netwerken, te werken aan persoonlijke ontwikkeling en vooral ook veel lol met elkaar hebt.
Daarnaast hebben de afgevaardigde van elke kamer een algemeen ledenvergadering, het CvA (college van afgevaardigde).

JCI Utrecht heeft een bomvol programma weten neer te zetten, inclusief borrel en een mooi feest.
We startte de dag met een vrolijke keynote speech van Jörgen Raymann die ons uitlegde hoe we onze P.H.D. moesten halen.
P.H.D. staat voor Passion, Happiness en Drive.

Hierna volgde het CvA en het ochtendprogramma met workshops en trainingen.
Tijdens het middagprogramma hebben we een tocht gemaakt door Utrecht met een ex-dakloze, die ons bijzondere verhalen vertelde over het dakloos zijn in Utrecht.
Anderen volgden bijvoorbeeld een workshop theatertraining en organisatie antropologie.
Na het middagprogramma was er een borrel in Tivoli Vredenburg, waarbij we een prachtig uitzicht hadden over de stad.
Hierna trokken we onze "Rock 'n Roll" outfit aan en we hebben een diner en feest gehad in de Jeu de boules bar in Utrecht.

Al met al kijken we terug op een geslaagde dag, waarbij we veel nieuwe leden hebben ontmoet van andere kamers.
We kunnen wel zeggen dat het een geslaagd NC is geweest.
We bedanken JCI Utrecht dan ook voor het organiseren van dit mooie weekend!

 

JCI Ede College Tour 2022 Esther Vergeer

JCI Ede College Tour 2022

Op donderdag 13 oktober 2022 organiseert JCI voor de derde keer de JCI Ede College Tour, hét netwerkevent van de regio! Te gast dit jaar is Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en op dit moment Chef de Mission van de Paralympische Spelen. Zij zal in een programma van 1,5 uur worden ondervraagd door Krijn Schuitemaker, sportcommentator bij de NOS en Eurosport. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vragen van het publiek. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten met de andere bezoekers. De opbrengsten van de JCI Ede College Tour 2022 komen ten goede aan het project ‘Join the Club’ van de Esther Vergeer Foundation & Keltenwoud Tennis & Padel in Bennekom. Dit project biedt kinderen & jongeren met een lichamelijke beperking de mogelijkheid om door speciaal opgeleide en ervaren trainers in een rolstoelvriendelijke omgeving te leren tennissen en padellen.

Bestel nu je tickets via https://www.collegetourede.nl/

 

 

 

 

Na de 1e editie in 2019, organiseerde JCI Ede opnieuw een College Tour. Dit keer met als gast Jan Lammers, oud-coureur en momenteel sportief directeur van F1 Heineken Dutch Grand Prix. Het evenement werd goed bezocht en leverde 6000 euro op voor het Zeldzame Ziekten Fonds.

Donderdag was het zo ver: een podiumgesprek in Cultura over de Formule 1, de Grand Prix Zandvoort en de in’s en out’s van deze fascinerende wereld van snelle bolides.  De timing van dit event was zorgvuldig gekozen, bijna 2 weken na het epische event in Zandvoort. Dit bood voor zowel Anna Heijker, de gesprekspartner van Lammers op het podium, als  de 150 gasten de kans om Jan het hemd van het lijf te vragen. 

ZELDZAME ZIEKTEN FONDS Onderwerpen zoals het leven van Jan, de ontwikkelingen in de auto racewereld en de wereld achter F1 Zandvoort passeerden de revue. Hij liet het achterste van zijn tong zien en sprak honderduit. Na meer dan 1,5 uur werd het tijd voor de aanleiding van dit event, namelijk het uitreiken van een cheque aan het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF), waarvan Jan Lammers al jaren ambassadeur is. Met inzet van de vele sponsors en bezoekers kon er een mooie cheque van € 6000,- overhandigd worden. Met een glimlach op het gezicht kon er een sprintje getrokken naar de volgende pitstop; een meet & greet met de voormalig autocoureur, onder het genot van een hapje en drankje.

GOEDE DOEL JCI Ede is een businessclub en al vanaf 1974 actief in Ede. Jonge ondernemende leden tot 40 jaar organiseren zowel leerzame als gezellige en maatschappelijke projecten. Omdat het niet vanzelfsprekend is om met volle gezondheid te leven was de keuze om het ZZF te ondersteunen snel gemaakt. ZZF maakt, door middel van fondsenwerving voor onderzoek naar zeldzame ziekten, een vuist tegen deze zeldzame ziekten. Nieuwe leden die het leuk vinden om maatschappelijk betrokken te zijn en zichzelf willen ontwikkelen, zijn van harte welkom bij JCI Ede. 

Vandaag heeft Remco, lid van onze mooie club, geholpen bij de lotgenotencontactdag van ZZF in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Wat een blije gezichtjes! :-)

Met onze actie #samenblijvendrijven hebben we door het verkopen van strandlakens geld opgehaald om kinderen van minima de kans te geven om hun B diploma te halen.

6 heerlijke wijnen met een online wijncursus van Wietze Snaak (bekend van TV!) en een JCI borrelquiz. Wat wil je nog meer?

Paaseitjes gezocht op de hei!

Dit jaar thuis gedineerd met een heerlijke menu van Catcher!

#corona 

En opeens stonden er drie (dronken?) pieten voor de deur!!

Op zaterdag 19 september jl. hebben we #Ede een stukje schoner gemaakt! We hebben namelijk zwerfafval opgeruimd!

Rond 9.30u verzamelden we bij #Conquis aan de Amsterdamseweg in Ede. Daarna zijn we met handschoenen, prikkers en vuilniszakken op pas gegaan. De opbrengst? Een hele berg volle zakken!

Als dank voor alle inspanningen hebben we daarna geluncht in het centrum van Ede. De aanwezige kinderen kregen een mooi diploma en hun ouders waren #trots.

#ditisjci #ditisjciede #worldcleanupdaynl

 

Op 15 augustus hebben de 'achterblijvers' (= JCI-leden en hun familieleden die op dat moment niet op vakantie zijn) genoten van elkaars gezelschap bij Gasterij de Havezathe, een prachtige (bijna onvindbare ;-)) locatie in Veenendaal. De competitieve activiteit werd al snel beëindigd vanwege een het (te) warme weer; de grote sproeier was een welkome afkoelmogelijkheid! De heerlijke bbq met (uiteraard) vlees van StoerVlees was ontzettend goed verzorgd door de activiteitencommissie bestaande uit Frans, Michel, Rien en Winny. Wij en de kinderen hebben genoten. Dank voor de organisatie!

https://www.stoervlees.com

http://dehavezathe.com/gasterij/

Dit jaar zijn er al 3 new juniors geboren! En er zijn er in ieder geval nog 2 op komst :-)

#vruchtbaar #detoekomst

...bekeken wij Ede vanaf grote hoogte onder het genot van een hapje en een drankje tijdens Dinner in the Sky 2019! Ook deze 2de editie van DITS was een groot succes, want we hebben ruim 10.000 euro opgehaald voor kinderen met een beperking die sporten bij de Veenendaalse Atletiek Vereniging, Atletiekvereniging Climax in Ede en G-kracht.

#trots

https://www.dinnerintheskyede.nl

 

Op 11 juni 2020 hebben we voorafgaand aan de vergadering een sportieve clinic gevolgd van Arend Maat van Training met maat (https://trainingmetmaat.nl/over-mij) bij Climax, dé atletiekvereniging van Ede. Wij hebben een warme band met deze vereniging, omdat een gedeelte van de opbrengst van Dinner in the sky 2019 door ons aan Climax is geschonken. Zij hebben het bedrag gebruikt voor de aanschaf van een calisthenics rek. Calisthenics is een trainingsvorm waarbij je het lichaam traint via kracht- en conditieoefeningen. Het calisthenics rek bij Climax is in eerste instantie bedoeld voor de fysieke training van RaceRunners. RaceRunning is het nieuwste para-atletiek onderdeel voor mensen met een beperking. De faciliteiten kunnen ook door andere trainingsgroepen worden gebruikt en dus ook door ons! En dat was behoorlijk zweten ;-)

Op zaterdagochtend 6 juni 2020 hebben we geschilderd bij het Rode Kruis Ede. Een wederdienst voor hun hulp bij DITS 2019. We hebben een witte grondlaag aangebracht op de lange muur bij de ingang van het gebouw. Het eindresultaat wordt een mooie muurschildering waarbij mensen van het Rode Kruis in actie zijn bij de jaarlijkse luchtlanding. Die muurschildering durfde men niet aan ons over te laten ;-)

Eind mei 2020 verzorgden Stephanie & Kayleigh een interessante training over communicatie via Teams. Zij studeren Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede en gaven de training in het kader van het vak 'Training en Coaching'. Het ging onder andere over hoe te communiceren bij het doorvoeren van een verandering en over online communiceren. Een aanrader dus in deze coronatijd!

#bedankt!

 

 

 

 

Corona gooit bij ons allemaal de boel compleet overhoop. Er ging voor ons als Kamer bijvoorbeeld een dikke streep door de JCI Ede College Tour 2020 met Jan Lammers. Tijd voor een andere actie dus! Na een korte brainstorm besloten we een appertaartactie te organiseren: met behulp van diverse Edese inwoners en met sponsoring van diverse lokale ondernemers hebben we 60 (!) appeltaarten gebakken en afgeleverd bij Bethanië, het Maanderzand, Opella, 's Heeren Loo en de Herbergier (= verpleeg. Gezien alle leuke en lieve reacties, viel deze actie in goede aarde!

Grote dank aan Buitenhuis Groente en Fruit, AH Rozenplein, Stargroup en alle thuisbakkers. 

##samensterk #houvol #trots #ditisjci

Op 30 april 2020 vond de eerste JCI Ede Quarantaine (pub)quiz plaats! Strijden om een wisselbeker gemaakt door JECA Wear  & Promo. Weet jij hoeveel velletjes papier een wc-rol gemiddeld bevat? Wij inmiddels wel ;-). Trotse winnaar: Erik Dekker. Winny & Frans, bedankt voor de organisatie!

Wil je de wisselbeker zien? Klik hier!

Op 9 april 2020 hebben we - i.v.m. corona - voor het eerst vergaderd via Teams. Dat levert charmante foto's op ;-). Leuk om elkaar weer te spreken en ervaringen uit te wisselen!